Benzyna ekstrakcyjna/zmywacz do hamulców zazwyczaj wystarcza, nawet ostatnio coś zmywałem. Jak gorzej to rozcieńczalnik uniwersalny, nitro, aceton. Tu trzeba sprawdzić, bo jak coś było malowane, to może zejść, choć nie powinno, może też zmatowić.
Raz miałem takie wredne, że nawet kółko co Kornel pokazał nie dało rady, bo klej się owijał, pomógł czyścik do EGR - aż muszę sprawdzić na czym go robią.
W każdym z przypadków, prócz benzyny może być konieczność wejścia z polerka, bo niby nawet kółko może zostawić rysy. Chociaż to bardziej dla pedantów z osobówek, bo w ciężarówce nigdy nie masz tak idealnego lakieru, żeby mikrorysy przeszkadzały.
Tradycyjnie, jak masz odmienne zdanie niż KO / PO / Lewica / PIS to albo jesteś Brauniarz, albo Konfiarz, albo jak teraz masujesz się po kasku pod Zajączkowską.
Pudło. Chociaż nie powiem, coś nowego od wyżej wymienionych.
@Kermiter, nie, dostał jakąś kroplówkę, bez żadnych kwitów, poleżał i wrócił do domu.
Dzięki panowie. Kupować nic nie kupowałem, na razie zakupów wystarczy, no chyba że jakiś youngtimer fajny się trafi (jakieś FH12 najlepiej ). Na tej Scanii którą jeżdżę były te oklejenia, czarne, za szybami bocznymi i na drzwiach. W końcu była chwila czasu żeby się ich pozbyć.
Zło uczyniłeś Chyba, że same schodziły, ale teraz trzeba to naprawić
Cytuj:
A z zegarami to padło podświetlenie któregoś wskaźnika i skoro już lutowanie było konieczne to zmieniłem na białe. Tam są diody SMD pomarańczowe a pod obrotomierzem białe a tarcza barwiona od spodu.
Myślałem, że tam żarówki jak w nawiewach, ale w sumie ostatnio jak licznik wyciągałem to faktycznie nie było. Gorzej, bo coś mi gaśnie ostatnio w obrotomierzu
Chociaż kiedyś ściągałem folię z chłodni z FL - tam nie szło za cholerę, w końcu firma która okleja samochody wspomogła mnie jakimś swoim "autorskim" specyfikiem.
_________________ Już odlatuję, wszystko mi jedno gdzie...
Niech ktoś spróbuje na chmurze złapać mnie!
Chociaż kiedyś ściągałem folię z chłodni z FL - tam nie szło za cholerę, w końcu firma która okleja samochody wspomogła mnie jakimś swoim "autorskim" specyfikiem.
Nie wierzę, że żyjesz Łukasz Tylko awatar ci sie zdezaktualizował
Myślałem, że tam żarówki jak w nawiewach, ale w sumie ostatnio jak licznik wyciągałem to faktycznie nie było. Gorzej, bo coś mi gaśnie ostatnio w obrotomierzu
[/quote]
Niestety żarówki tylko w nawiewach wszystkie przełączniki na diodach a zegary na SMD 3528 jeśli dobrze pamiętam (albo 2835 ) Raczej 3528, może gdzieś jakąś jeszcze w garażu znajde to napisze jaka to.
_________________ Wysłano z budki telefonicznej...
Nie wierzę, że żyjesz Łukasz Tylko awatar ci sie zdezaktualizował
Powiem więcej - ja tutaj nawet regularnie do Was zaglądam, tylko jakoś zawsze brakowało weny na to, żeby coś napisać.
Zabierałem się na przykład kilka razy żeby opowiedzieć coś w temacie z "przypałów i tekstów Majkelów" ale jak to przeczytałem to uznałem, że chyba za duża siara...
Wczoraj po napisaniu posta też miałem takie przemyślenia odnośnie avatara. Tylko na co tu zmieniać, jak u mnie w firmie prawie same Renówki.
_________________ Już odlatuję, wszystko mi jedno gdzie...
Niech ktoś spróbuje na chmurze złapać mnie!
Użytkownicy przeglądający to forum: BartekSW i 3 gości