Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: interwencja
Post Wysłano: 22 lut 2010, 22:46

Cytuj:
Cytuj:
Weź i pomyśl logicznie. Kierowcy mają wszystko poustawiane tak, że wszystko zawsze pasuje.
Dobra, ty piszesz na podstawie własnej firmy i własnego postępowania. Nie przekonuj innych, że mamy spuszczać paliwo, żeby innym kierowcom roboty nie psuć. Wiem, że dosłownie nie przekonujesz, ale dajesz innym do zrozumienia, że fakt spuszczania paliwa jest nieodłącznym elementem tego zawodu.

Ja w swojej obecnej firmie i w tej, w której jeździłem "z okazji" nikt, kto spuszczał paliwo nie ośmielił się podejść do mnie i burknąć, że jemu norma wychodzi taka i taka, i że lepiej, aby mi równiez taka wyszła...
Nie na podstawie obecnej, lecz kilku byłych :wink: ale ok. Każdy ma prawo do swoje zdania.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 3:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cokolwiek dadza

Ja mysle ze takie zjawiska to trzeba potepiac, a nie jeszcze pisac publicznie na forum ze tak sie robi, bo to jest taki zawod i to jest jego czesc. Czy jakas wieksza czesc starszych kierowcow moze to potwierdzic??

To troche jak z jazda po alkoholu, jeszcze pare lat temu bylo na to takie ciche przyzwolenie, teraz coraz wiecej osob to potepia i chyba powoli sie to zmienia na lepsze, i oby z tym rowniez jakze szerokim procederem tez tak bylo. Bo wszyscy narzekaja ze zawod kierowcy jest niedoceniany, i obrazany, a wlacz tylko CB to co chwile "oszczednosci sprzedam, oszczednosci sprzedam", ze juz sluchac sie tego nie da. Nic innego jak "jestem zlodziejem, jestem zlodziejem". Masa ludzi w osobowkach ma CB, i codziennie slyszy jaka ogromna grupa kierowcow kradnie, i wez tu ich teraz przekonaj do tego wizerunku kierowcy-fachowca, a nie chama-zlodzieja. I w ten sposob ten zawod zawsze bedzie mial pewien "prestiz" glownie w oczach 14-latkow ktorych ojcowie jezdza "duzymi autami" i nikogo wiecej.
Wg ciebie, twoj pracodawca okrada ciebie bo ci za malo placi, no to mozesz sie przynajmniej dobrze poczuc ze nie pozostajesz mu dluzny, i tez kradniesz.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 9:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3680303

juz raz sie wypowiadalem na ten temat. Poki jestes zwyklym szarym pracownikiem to Cie pie****i szanowanie auta, to czy mozesz spuscic paliwo czy nie, ile tak na prawde kasy wydajesz za granica. Wszystko do czasu bo klamstwo ma krotkie nogi, to po pierwsze. Po drugie nigdy sie takie imbecyle nie naucza dopoki nie pojda na swoje. Gdyby zaczal prowadzic swoja firme transportowa to ciekawe czy by nie zwracal uwagi jaka srednia wychodzi jego kierowcy. Jednak mozna sobie tutaj gadac. Najgorsze jest jednak to, ze wszyscy tutaj na forum przede wszystkim mlodzi ktorzy jeszcze nie jezdza juz zaczynaja sie uczyc jak kombinowac zamiast dazyc do tego, zeby transport polepszal sie a nie pograzal w zlodziejstwie pracownikow. Zalosni jestescie tutaj Ci ktorzy w spuszczaniu paliwa nie widza nic zlego. U nas jak kierowcy wyjdzie "dobra" srednia to dostaje premie. Jak ma przepal to nie ma premii. Uwierzcie, ze wszyscy sie staraja bo kazdemu sie micha cieszy jak do wyplaty dostaje 200-300 zl wiecej.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 10:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

chciałem zwrócić uwagę na parę rzeczy:
czasy kiedy część kierowców narzucała reszcie postępowanie (mające charakter przestępczy) takie jak przytacza kolega Jumas skończyło się gdzieś w czasach "Bazy ludzi umarłych".
natomiast o postępowaniu kierowców wystarczy powiedzieć: po zamontowaniu na bazie makiet kamer, zużycie paliwa spada średnio 1,5l/100km.

następna sprawa, tutaj nie ma mowy o spuszczeniu paliwa dla swojego auta, czy tym podobne. ten reportaż opisuje kradzeż paliwa na skalę przemysłową.
CBŚ nie zajmuje się detalistami, oni poprzez zapewne urząd skarbowy, który zaniepokoił się o należne podatki jakie nie były ujszczane przy dystrybucji paliwa, zawiadomi CBŚ, ci dotarli do hurtowników zaopatrujących zapewne jakieś stacje benzynowe i na końcu odkryli źródło.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 10:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
CBŚ nie zajmuje się detalistami, oni poprzez zapewne urząd skarbowy, który zaniepokoił się o należne podatki jakie nie były ujszczane przy dystrybucji paliwa, zawiadomi CBŚ
CBŚ nie brało udziału w tej akcji ;) Tutaj, jak widać na początku tematu, kontrowersje wzbudził fakt, że jacyś prywaciarze pozwalają sobie na zatrzymywanie kierowców (i że niby robią to pod publikę). Dowody kradzieży były niepodważalne, policja została wezwana więc jak dla mnie ich działanie było prawidłowe. Temat o PBŚ był zresztą poruszany - zajmują się oni wszystkimi przypadkami kradzieży paliwa, a nie tylko hurtownikami.

Materiał wyemitowany w TV też zrobi swoje, bo może chociaż część złodziei sobie odpuści.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 11:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

sorry za pomyłkę.

jednak pozostaje fakt, że jeżeli ktoś pofatygował się o pomoc w takiej firmie, to straty musiały być poważne.

ja jednak jestem w dalszym ciągu zdania, że trzeba wyznaczyć limt na zużycie nie ze względu na auto, nie ze względu na trasę itp. ale ze względów opłacalności.

jeżeli kierowca się nie mieści dziękuję mu. niezależnie od powodów. ja nie mam czasu, ani kasy na dochodzenie dlaczego tak jest. po prostu firmy na to nie stać.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 20:08

Użytkownik

Użytkownik

Tak się składa, że wczoraj (23.02) jechałem "Gierkówką" na trasie Częstochowa-Łódź i rzeczywiście co jakiś czas na radiu słyszałem "Sprzedam oszczędności". Z tego wynika, że tzw. Hurtownicy nie przejmują się tym zbytnio i działają dalej :) .

Ps. Stałem w pewnej restauracji, nie chce was skłamać, ale było to chyba w Kozich głowach czy jakoś tak i z tego powody iż zjadłem pierwszy, a nie chciało mi się czekać na resztę poszedłem do samochodu i włączyłem Cb, gdzie co chwila jakiś gościu ogłaszał "Sprzedam proszek niemiecki dziewięcio kilowy!!!" i w kółko to samo przez jakieś następne 10 km :lol: :lol: :lol:

Szerokości, przyczepności!

Post Wysłano: 23 lut 2010, 23:13

Użytkownik

Użytkownik

4500 tys. zł. Wszystko na tarczy, każdy weekend w domu. Macie może numer do tego gościa?
Skoro kierowca zwolniony to szuka pracownika. Ciekawe jaką podstawę ma ten kierowca. I ile podatku odprowadził od tej wypłaty.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 23:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Cytuj:
4500 tys. zł. Wszystko na tarczy, każdy weekend w domu. Macie może numer do tego gościa?
Skoro kierowca zwolniony to szuka pracownika. Ciekawe jaką podstawę ma ten kierowca. I ile podatku odprowadził od tej wypłaty.
Podstawę pewnie miał niższą i diety do tego, co razem dało 4,5 tys. (nie 4500 tys. :wink: ).

Post Wysłano: 24 lut 2010, 11:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Podstawę pewnie miał niższą i diety do tego, co razem dało 4,5 tys. (nie 4500 tys. :wink: ).
A ty co zaglądałeś mu w umowę o pracę? Skończcie te dywagacje.