Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN,BMW

Witam dobrych ludzi.Panowie mam 37 lat i od roku c+e,zdane za pierwszym razem.Rok jezdziłem w zaopatrzeniu(kurierka).Panowie 3 tygodnie temu z dnia na dzień podszedł do mnie szef i powiedział że ma problemy kończy interes,zostałem bez pracy z dnia na dzień,zachował się jak świnia.Od tego czasu szukam roboty w Zielonej Górze (okolice) i nic dla mnie niema bo nie mam doświadczenia na zestawach,nigdzie nie mam szans.Koledzy pomocy gdzie tu się udać w Zielonej lub Poznaniu bym gdzieś robote załapał na przeszkolenie lub jako pomagier kierowcy choć za pare złotych wy więcej wiecie kto takich jak ja chce do pracy i gdzie ich szukać.CZEKAM I POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
podszedł do mnie szef i powiedział że ma problemy kończy interes
Cytuj:
,zachował się jak świnia
To chyba jakiś żart :shock:

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12345722

Po pierwsze nie jesteś sam/a na świecie, wielu ludzi też straciło pracę w taki sposób. Jeśli wszyscy zaczną narzekać w taki sposób jak Ty, to forum zostanie padołem bólu i nieszczęścia. Trudno - stało się. Masz odpowiedni dział do zamieszczania ogłoszenia o pracę - skorzystaj z niego ;)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN

Nie jestem ani jednym ani drugim ale proponuję wpisać w wyszukiwarce google następującą frazę: "kierowca C+E bez doświadczenia"
Wyskakuje pełno ofert z przeszkoleniem.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Cytuj:
Panowie 3 tygodnie temu z dnia na dzień podszedł do mnie szef i powiedział że ma problemy kończy interes
Cytuj:
To chyba jakiś żart :shock:
Według Ciebie wyrzucanie z pracy z dnia na dzień jest ok :?:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzienia.

dla tego pracodawcy utrata firmy, dochodów i albo pójście do kogoś do pracy, albo zaczynanie od zera też nie jest sytuacją komfortową. wtedy problemy własne przesłaniają problemy pracowników.

czy świnia?
trudno powiedzieć, czy w takiej sytuacji znalazłby się ktoś kto bez dochodów wziąłby kredyt, aby płacić pracownikom za nic, bo roboty i tak nie ma?

Użytkownik

Użytkownik

Znając polskie realia, praca bez umowy dzięki czemu wszystkie chwyty dozwolone ...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzienia.

dla tego pracodawcy utrata firmy, dochodów i albo pójście do kogoś do pracy, albo zaczynanie od zera też nie jest sytuacją komfortową. wtedy problemy własne przesłaniają problemy pracowników.
Mam pytanie, czy firma upada w jeden dzień :?:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Mam pytanie, czy firma upada w jeden dzień :?:
Załóż własny interes to może będzie Ci dane się o tym przekonać. Firma mogła być nierentowna od dłuższego czasu, ale właściciel w nadziei na zmianę próbował przeczekać ciężki okres. W końcu stwierdził, że nie ma to sensu i dziękuję, dobranoc. Z tego co wiem to pracodawca nie ma obowiązku dzielenia się z pracownikami informacjami o stanie finansowym firmy.

Jeżeli wszystko odbyło się zgodnie z prawem i należne pieniądze za przepracowane dni zostały wypłacone, to wyzywanie szefa od świni jest w tym momencie nie na miejscu.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No spoko, widocznie mamy różne poglądy na ten temat.

Dla mnie zostawienie człowieka na lodzie to potraktowanie go jak śmiecia. Zrobiłeś swoje i spier... idź sobie.

Użytkownik

Użytkownik

A ja życze tylko takim 'pracodawcom' aby w czasie obfitym w robote pracownicy wycinali numery odejscia z pracy z dnia na dzien i szukali pracowników miesiącami... Tak sie nie robi i nawet prawnie jest chyba tak ze jezeli jestes zatrudniony jakis tam okres to jest wypowiedznie czyli informacja o zwolnieniu miesiac wczesniej. Wiec Harry przestan pier*olic takie farmazony

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3745303
Samochód: VOLVO FH12, 420.

Widzisz Marcin 89, Harry_Man akuat ma racje, bo w czasie kiedy robota dla kiero byla to oni tak rzucali kluczykami lub zostawiali zelaza w swiecie.

A teraz sie sytuacja odwrocila.

Pracodawca nie moze tak z dnia na dzien kogos zwolnic (za wyjatkiem art. 52), musi zachowac okres wypowiedzenia, zaplacic za niewykorzytany urlop, wsyatwic swaidectwo pracy itp.

Pozatym, jak Ty sobie to wyobrazasz, firma nie rentowna, roboty nie ma, pracownicy siedza w domach, dlugi rosną a pracodawca ma sie zapozyczac dalej, ale placic kiero bo ten potem powie ze "zachowal sie jak swinia, zwolnil mnie!"

No daj spokoj.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN

Nie znamy dokładnie sytuacji więc trudno tutaj cokolwiek powiedzieć o tym pracodawcy. Jeśli faktycznie z dnia na dzień oznajmił, że firmę zamyka to było to moim zdaniem trochę nie w porządku, bo mógł chociaż wcześniej zasygnalizować, że będzie mogła zaistnieć taka konieczność...

Użytkownik

Użytkownik

Mógł też walić w $%^&% i pod koniec lutego powiedzieć to samo i nie wypłacić kasy. Nie ma co gdybać... Kolega zadał inne pytanie 2 tym wątku, a dyskusja jak zwykle idzie w innym kierunku.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Mógł też walić w $%^&% i pod koniec lutego powiedzieć to samo i nie wypłacić kasy. Nie ma co gdybać... Kolega zadał inne pytanie 2 tym wątku, a dyskusja jak zwykle idzie w innym kierunku.
a w jakim kierunku ma iść dyskusja???? Mamy mu robotę znalezc???

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:

Tego nie powiedziałem. Można nic nie pisać ;)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

Tego nie powiedziałem. Można nic nie pisać ;)
nic nie pisanie nie stworzy dyskusji.

cały urok stosunków międzyludzkich polega na tym, że są nieprzewidywalne.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4141

Cytuj:
Od tego czasu szukam roboty w Zielonej Górze (okolice) i nic dla mnie niema bo nie mam doświadczenia na zestawach,nigdzie nie mam szans
Cytuj:
choć za pare złotych
Jeżeli kasa jest Ci aż tak bardzo potrzebna to są też inne zawody.
Lepszy rydz niż nic. Można zaczekać na lepsze czasy.

Jeżeli chodzi o zwolnienie to każdy może kogoś zwolnić z dnia na dzień nawet przy umowie o prace.

Użytkownik

Użytkownik

słuchaj kilka dni temu zaczałem podobny temat praktycznie bez odzewu na to forum logują się gluty i piszą brednie i opowiadają co naoglądają się na you tube i podejrzewam że cyryl jest jednym z nich zobacz czasy jego logowań driverem nie jest napewno pisać za to lubi dużo jak wielu innych. życzę ci powodzenia i dalekich tras. odnośnie zwolnień to nie robi się coś takiego że pozbawia się człowieka pracy z dnia na dzień chyba że jest się takim żulem jak co niektórzy.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12345722

Cytuj:
słuchaj kilka dni temu zaczałem podobny temat praktycznie bez odzewu na to forum logują się gluty i piszą brednie i opowiadają co naoglądają się na you tube i podejrzewam że cyryl jest jednym z nich zobacz czasy jego logowań driverem nie jest napewno pisać za to lubi dużo jak wielu innych. życzę ci powodzenia i dalekich tras. odnośnie zwolnień to nie robi się coś takiego że pozbawia się człowieka pracy z dnia na dzień chyba że jest się takim żulem jak co niektórzy.
Zastanów się nad tym co mówisz, bo nie dość, że próbujesz robić z siebie drajwera (specjalnie z małej litery) to obrażasz ludzi, tym samym wychodząc na idiote w oczach 95% użytkowników tego forum.